Noticia.

ÚLTIMA HORA: El suport veïnal a un desnonament al Paral·lel talla el trànsit a l’avinguda

Des de primera hora desenes de persones es concentren per evitar un desallotjament al número 105-107 de l’avinguda del Paral·lel


Una setantena de persones tallen a aquesta hora l'avinguda Paral·lel en tots dos sentits de la marxa per impedir un desnonament previst al bloc del número 105-107. Al pis on està previst el desnonament hi viuen una dona amb dues menors.
El dispositiu s'ha engegat cap a les 8.45 h i de moment, segons el sindicat, la policia encara no ha entrat a l'habitatge. El desplegament policial per a aquest desnonament és més ampli que en casos similars. Hi ha cinc vehicles dels Mossos i una desena d'agents davant la porta de l'habitatge. Hi ha hagut moments de tensió entre la policia i alguns dels manifestants, quan algunes persones s'han acostat més a la porta i els agents els han fet retrocedir.
El sindicat denuncia que la dona que hi viu va entrar al pis amb un contracte de lloguer fals, que suplantava l'anterior propietari de l'habitatge que era el banc de Santander. Segons l'entitat, el banc va vendre el pis a una empresa immobiliària que es dedica a comprar habitatges antics per transformar-los en pisos de luxe i llogar-los per a usos turístics o estades breus. El Sindicat de Barri demana que s'aturi l'ordre de desnonament i que la dona afectada pugui accedir a un lloguer social.