Mil policies al Raval per tancar una quarantena de narcopisos

 

Un miler d’agent de Mossos, Policia Nacional i Guàrdia  Urbana s’han desplegat a primera hora del matí


Agents dels Mossos traslladant als furgons aparcats a la rambla del Raval detinguts de l'operació Bacar contra els narcopisos, el 29 d'octubre del 2018 / Europa Press

Quico Sallés / Xavi Fernández de Castro 

Un miler d’agents dels Mossos d’Esquadra, la Policia Nacional i la Guàrdia Urbana s’han desplegat a primer hora del matí en un macrooperatiu al barri del Raval per desmantellar una quarantena de pisos que funcionaven com a punts de venda i distribució de droga, segons ha informat la policia catalana. També s’estan fent entrades a Cornellà, Badalona i el Prat de Llobregat.

Segons ha pogut saber el TOT Barcelona, la investigació, batejada com operatiu Coliseu, portava oberta des de fa un any i encara està sota secret. És el tercer gran operatiu del Raval contra el narcotràfic, després de les operacions Dakar i Trinitat, de 2018 i 2019. “L’operatiu busca desmantellar, més que narcopisos, punts de venda ambulant al carrer, que venen a peu de vorera la droga al consumidor final”, apunten fonts de la investigació.

De fet, la venda d’heroïna al carrer és el que ha permès a la policia “dibuixar” els “diversos entramats” que dominaven el mercat de la droga on “cadascú assumia diferents funcions”. Cap a la una del migdia, Mossos farà una compareixença per donar els detalls i el balanç de l’operatiu. La policia catalana té previst efectuar desenes de detencions relacionades amb la investigació.

A finals d’agost, la plataforma Acció Raval va advertir que amb la fi del confinament havien tornat a proliferar els narcopisos al barri. En poques setmanes van identificar 27 punts de venda de droga, una xifra que multiplicava per cinc els que hi havia després de l’estat d’alarma. I tenien sospites de 14 més. “Durant el confinament es van succeir diverses intervencions que van deixar el fenòmen com un part residual amb només cinc punts de venda”, recorden.

Per la seva banda, al juliol els Mossos d’Esquadra van explicar que aquest any ja havien desmantellat 42 punts de venda a Ciutat Vella i han detingut 36 persones relacionades amb el tràfic de drogues, una xifra elevada i que apuntalaria els arguments dels veïns del districte, molt cansats de lidiar amb el problema de la droga dia sí i dia també.