ROBATORIS IMPUNES ALS PUNTS VERDS


ROBATORIS IMPUNES ALS PUNTS VERDS TOT I HAVER-SE’N REFORÇAT LA SEGURETAT

Els Punts Verds de barri continuen sent víctimes de robatoris a plena llum del dia i en presència dels propis treballadors.

Ho demostren els vídeos enregistrats la setmana passada per una operària del Poble-sec, en què es pot veure com uns lladres s’emporten aparells informàtics dels contenidors situats dins de la instal·lació.

Segons la treballadora, havia advertit abans els homes que agafar aquest material és considerat robatori, però ells van fer cas omís. Aleshores va trucar al 112, seguint el protocol per aquestes situacions, i va gravar l’escena amb el mòbil.

Els fets es van repetir en dos dies consecutius. En el segon, a més, va enregistrar com els lladres deixaven el material en un cotxe que els esperava al costat de la instal·lació i marxaven caminant abans 

Uns residus cobejats

La denúncia no és nova. Els treballadors dels Punts Verds han fet diverses vagues per denunciar les pressions, coaccions i, fins i tot, amenaces que, segons diuen, reben en el lloc de treball per part de persones que busquen sobretot material electrònic, informàtic o ferralla que després revenen.

Fa dos anys, l’empresa municipal que gestiona aquests equipaments (SIRESA) va reforçar la seguretat amb la instal·lació de càmeres i la contractació de vigilants.
Però, per al comitè d’empresa, aquestes mesures s’han demostrat “insuficients”, sobretot perquè la presència dels vigilants es limita només a unes hores al dia en els Punts Verds més conflictius. “Reclamem que hi hagi personal de seguretat durant tota la jornada laboral i que l’empresa utilitzi les imatges de les càmeres per denunciar aquests fets, perquè, a dia d’avui, no ho estan fent”, explica Óscar Iglesias, membre del comitè. 

Fonts municipals expliquen que s’ha elaborat un pla específic per aquesta qüestió, però que, en tot cas, “l’Ajuntament es mostra disposat a revisar el funcionament d’aquestes mesures amb els treballadors”.

El del Poble-sec és un Punts Verds on hi ha vigilants de forma esporàdica. La presència, però, ha baixat durant l’estiu, segons els treballadors, i això ha propiciat que s’hagin produït una quinzena de robatoris en les últimes setmanes. Les instal·lacions de Sant Martí de Provençals, Sant Andreu o el Raval són altres que continuen patint robatoris, segons el comitè. La setmana vinent, valoraran si emprenen accions o mobilitzacions per denunciar la situació.