desallotjament d’un edifici ocupat al Poble-sec

Quatre detinguts durant el desallotjament d’un edifici ocupat al Poble-sec

El desallotjament, segons els testimonis, l'ha dut a terme l'empresa privada Desokupa i denuncien que hi ha intervingut amb violència


Els Mossos d’Esquadra han detingut quatre persones durant un enfrontament entre els ocupants d’un edifici, situat al Poble-sec, i els treballadors d’una empresa privada que han acudit per desallotjar-los. Segons els testimonis, els homes que s’han personat vestits de negre pertanyen a l’empresa Desokupa i els acusen d’haver intervingut amb violència i d’haver agredit diversos menors, tot i que el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) no ha registrat ferits.
Fins allà, s’hi han desplaçat efectius dels Mossos d’Esquadra, que han intentat mediar entre les dues parts i hi han intervingut en diverses ocasions. Finalment, s’han detingut quatre persones per atemptat contra l’autoritat i durant unes hores s’ha mantingut un cordó de seguretat per separar el grup que s’ha concentrat al carrer de l’edifici.

Un edifici d’apartaments de disseny amb inquilins

L’immoble està ubicat al número 11 del carrer d’en Fontrodona i és propietat d’un grup promotor que l’està rehabilitant per fer-hi apartaments de disseny. Segons l’empresa que comercialitza els pisos, Vivendex, un grup de persones han ocupat l’edifici aquest dimarts al matí, on també viuen famílies amb renda antiga. Per la seva banda, el Sindicat de Barri del Poble Sec ha defensat que els ocupants del bloc de pisos eren menors amb necessitats d’habitatge.

Vídeo incrustat
Càrregues dels @mossos per defensar als matons de Desokupa que s'han atrinxerat a un edifici amb nois en necessitat d'Habitatge.

Seguim aquí veniu a c/ Fontrodona, 11.
344 persones estan parlant sobre això
🛑[ALERTA DESOKUPA]🛑

Uns matons han vingut a amenaçar i extorsionar a veïnes del c/ Fontrodona, 11.

Le han dado una paliza a un menor
Mostra la imatge al Twitter
La CUP Capgirem Barcelona s’ha fet ressò de la notícia i també ha atribuït el desallotjament a Desokupa, que ha titllat de “màfia paramilitar”.
A Poble Sec aquesta tarda estem veient com la màfia paramilitar de @desokupa està fent fora gent de les seves cases en col·laboració amb els @mossos.
Una nova agressió a les classes populars de la mà de @MiquelBuch i @QuimTorraiPla.
Vergonya!
186 persones estan parlant sobre això